Persoonlijke coaching

bij professionele ontwikkeling

Specialist in begeleiding bij professionele ontwikkeling

Bucaneve Coaching begeleidt mensen die zich verder willen ontwikkelen. Coach Miriam houdt hierbij een eerlijke en constructieve spiegel voor en brengt groeimogelijkheden in kaart. Zij coacht op het vergroten van (persoonlijk) leiderschap zodat je nog meer uit een (nieuwe) functie kunt halen en meer balans ervaart in werk en privé. 

Coach
Na ruim 20 jaar als adviseur en manager in het bedrijfsleven te hebben gewerkt, begeleidt en traint Miriam Baartman -nu als gediplomeerd coach- professionals en teams bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daarnaast is zij teamleider van zo'n 50 trainers en coaches bij een Educatie & Adviesbureau in Zeist.

Visie op coaching

"Ik zie coaching als een leerproces waarin bewustwording op persoonlijke thema's van grote waarde is om professionele doelen te kunnen behalen."  Miriam Baartman coacht met een blijvend resultaat als uitgangspunt. Dat vraagt om diepgang en onderzoek op je persoonlijkheid, je overtuigingen en drijfveren. Je gaat daar oplossingsgericht mee aan de slag, leert hoe je uit je valkuilen en patronen kunt blijven en hoe je ruimte kunt maken voor nieuwe vaardigheden die je effectief kunt inzetten op je werk.

coaching


Praktijk
Je kunt bij Bucaneve terecht voor ontwikkelen van leiderschap, herstel van balans, loopbaanvragen, vergroting van performance, teamcoaching of het afnemen van diverse testen. Dit kan in de praktijkruimte in o.a. Haarlem en Heerhugowaard, tijdens wandelcoaching of via coaching online.

Bucaneve… laat zich letterlijk vertalen als: "Breken door de sneeuw" en is het Italiaanse woord voor sneeuwklok. Deze bloem, fragiel en krachtig tegelijk, kan bloeien in winterse kou en blijkt vol vertrouwen in de altijd terugkerende lente. Bucaneve staat voor doorbreken, ontwikkelen, vertrouwen en kracht.

Professionele Ontwikkeling 
De beter presterende versie van jezelf 

Bucaneve Coaching biedt begeleiding bij het ontwikkelen en verbreden van vaardigheden als assertiviteit, beïnvloeden, presenteren, gespreksvoering en samenwerken. 

Bij vergroting van performance kan de Talentenscan interessant zijn om je talenten en je potentieel inzichtelijk te maken. Een blauwdruk van jouw persoonlijkheid mooi vormgegeven in een uitgebreide rapportage. De optionele rapportage kan tevens als hulpmiddel dienen bij een concrete formulering van jouw doelen. Bucaneve Coaching bezit de benodigde certificeringen om deze analyses af te nemen bij professionals. 


"Miriam weet met haar scherpe waarnemingen en doortastende manier van vragen in korte tijd tot de kern door te dringen. Wat knap is aan haar begeleiding is dat Miriam je op respectvolle en pragmatische manier confronteert en je tegelijkertijd op weg helpt om effectiever met jouw thema of situatie om te gaan." Docent Lichamelijke Opvoeding, 57 jaar

coaching

Loopbaan
Geef je loopbaan vorm in 7 praktische stappen

In een goed loopbaantraject is er volop aandacht voor reflectie, talenten en vaardigheden én voor keuzes maken. Met Bucaneve doe je dit in zeven overzichtelijke stappen die een onderling verband hebben met je leef- en carrièrepatroon. Deze zeven stappen vormen samen de realistische lat waarlangs jij je besluiten legt en vormen de basis voor een carrière die écht bij jou past! 

Coach Miriam ondersteunt daarnaast ook bij voorbereiding op sollicitaties, het verbeteren van je CV of je online profilering. Tevens is Bucaneve Coaching gecertificeerd om een Beroepskeuzest en Talentenscan af te nemen, een handig tool voor nóg meer inzicht.


"Miriam is een fijne en doortastende coach, die zowel mijn persoonlijke als werkgerelateerde vragen meteen begreep in onze kennismakingsafspraak." Coördinator, 29 jaar 

talentenscan

Stress & burn-out coaching

Herstel je veerkracht 

Spanning en druk horen bij het leven en kunnen best prettig zijn. Maar wanneer dit te groot wordt en te lang aanhoudt kun je het gevoel krijgen grip te verliezen op jezelf en de dingen om je heen. Je kunt dan klachten krijgen, zoals hoofdpijn, concentratieproblemen, slapeloosheid en hartkloppingen, waardoor je minder goed functioneert. Wanneer dit lang aanhoudt loop je zelfs het risico in een burn-out terecht te komen.

Met coaching richten we ons op het verminderen van je spanning en op het voorkomen van herhaling door inzichten op te doen die leiden tot effectieve gedragsverandering. Je kunt rekenen op persoonlijke aandacht zonder waardeoordeel. Bij uitval op het werk bestaat tevens de mogelijkheid tot een driegesprek en een advies over de meest effectieve stappen voor een voorspoedig herstel en een soepele reintegratie.


"Dank voor je hulp bij het terugkeren bij mezelf, op een opener en accepterender wijze dan ik daarvoor deed. De coaching voelde bij tijd en wijle als therapie en dat was erg fijn en helend voor me." 
GZ Psycholoog, 43 jaar
 

stress, piekeren


(Persoonlijk) Leiderschap
Haal het beste in jezelf en anderen naar boven

Echte leiders herken je onmiddellijk: Ze zijn betrouwbaar, staan dicht bij zichzelf, bieden heldere kaders en kunnen verbinden. Ze halen het beste uit zichzelf en anderen naar boven. Zelfs geboren leiders leren pas in de praktijk wat dit betekent. Leiderschap vraagt om reflectie op eigen gedrag zodat je open kunt staan voor tegenspel en vanuit verbinding mensen in beweging kunt brengen. Miriam Baartman coacht leiders door hen meer in contact met zichzelf en hun omgeving te brengen waardoor zij in staat zijn hun impact te vergroten.


"Ik ken Miriam al vanaf het begin van haar carrière. Zoals het in het zakelijk leven gaat zijn er soms langere perioden dat je elkaar minder spreekt. Recent zijn we elkaar weer tegengekomen en ik ben oprecht 'blown away'. Ik kwam al snel tot de conclusie dat Miriam mij nu persoonlijk kan begeleiden met datgeen waar ik nu internationaal verantwoordelijk voor ben.Regional Sales Director EMEA, 51 jaar

coaching


Werk-privé balans
Combineer werk en thuis met meer innerlijke rust

Coaching is een doeltreffende methode om te leren hoe je de balans gezond en tegelijkertijd alle ballen hoog kunt houden. Tijdens onze sessies gaan we op zoek naar oorzaken en oplossingen, je krijgt praktische handvatten en leert hoe je meer rust in kunt bouwen. 


"Ik heb de coaching als erg prettig ervaren. Ik voelde me na elke sessie sterker en ging de deur uit met duidelijke handvatten om in de praktijk toe te passen." Planner, 45 jaar

coaching

Voor werkgevers
Ondersteuning en advies bij verbeteren van performance, samenwerking en reintegraitie

Herstellen, beter functioneren, motiveren en ontwikkelen gaan niet altijd vanzelf. Dan is het slim om daar deskundige hulp bij in te schakelen. Niet voor niets is coaching een van de meest gewaardeerde tools binnen professioneel HR beleid. Bucaneve biedt begeleiding bij reintegratie, talentmanagement, leiderschapsvraagstukken, performance en verbetering van samenwerking. De ruim 20 jaar ervaring in Human Resources van coach Miriam komen daarbij goed van pas! Meer informatie voor werkgevers vind je hier.